V kolikor tega sporočila ne vidite pravilno, prosim kliknite tukaj.

E-novičnik | 17.09.2019

Rast blagovne menjave med Nemčijo in Slovenijo se

nadaljuje

Vir: Pixabay/StockSnap
Nemčija in Slovenija ostajata pomembni gospodarski partnerici. V prvih polovici leta 2018 je Nemčija v Slovenijo izvozila za 3,7 milijarde evrov blaga, uvozila pa ga je za skoraj 4,3 milijarde evrov. Presežek v korist Slovenije je v trgovinski bilanci znašal okoli 600 milijonov evrov.

Linkicon Več

Vir: AHK Slowenien
Industrija 4.0: slovenska delegacija v Augsburgu 

Med 8. in 11. oktobrom 2018 se je v Augsburgu na Bavarskem vrstila 20 članska slovenska strokovna gospodarska delegacija. Strokovno delegacijo, ki so jo sestavljali slovenski multiplikatorji iz gospodarstva, je potekala v sklopu programa nemškega ministrstva za gospodarstvo in energijo.

Linkicon Več

Novost v spletnem portalu dobaviteljev: mesečna obvestila o iskanih dobaviteljih

Odslej boste naročniki oglasa v našem spletnem portalu lahko enkrat mesečno prejemali seznam nemških podjetij, ki iščejo nove poslovne partnerje in dobavitelje v Sloveniji. Tako boste lahko hitro, enostavno in udobno poiskali vam zanimiva podjetja in sami postali aktivni. Za podrobnejše informacije in prijavo na obvestila nas kontaktirajte!

Linkicon Več
Vir: AHK Slowenien

Vir: Competo
13. Competo dogodek: Kako bodo milenijci vodili generacijo x?

Slovensko-nemška gospodarska zbornica je ponosni partner 13. Competo dogodka, ki bo potekal 28. novembra 2018 v Austria Trend Hotelu v Ljubljani.

Osrednji govorci: Jamie Notter, Perry Timms in Dr. Aleksander Zadel. 

Linkicon Več

Nov Zakon o embalaži v Nemčiji od 1. januarja 2019

1. januarja 2019 bo v Nemčiji novi Zakon o embalaži nadomestil trenutno veljavno Uredbo o embalaži. Veljal bo za vse proizvajalce in distributerje, ki prodajajo določeno embalažo. Proizvajalci so v bodoče zavezani, da se registrirajo pri nemškem centralnem uradu. To velja tudi za tuja podjetja, ki komercialno izvažajo embalažo v Nemčijo.

Linkicon Več
Vir:  Pixabay / fotoblend
Vse novice

Aktualne prireditve

27.11.2018 | Člani
Miklavževanje 2018

Vse prireditve

Aktualne ankete

Vir: Pixabay/Juralmin
Anketa na temo industrije 4.0

Digitalizacija spreminja svet. Smo na pragu temeljite spremembe, ki podjetjem predstavlja izziv in priložnost hkrati.

Kaj vi razumete pod pojmom industrija 4.0? Kaj naj bi prinesla vašemu podjetju? Na ta vprašanja bi želeli slišati vaš odgovor, zato vas vljudno vabimo k sodelovanju v anketi na temo industrija 4.0.

Linkicon K anketi

Spoznajte naše nove člane!

Vir: Merc, d.o.o. Podjetje Merc se ukvarja z mehansko obdelavo kovin, od visoko serijske palične proizvodnje do kosovne obdelave obdelovancev, vse od leta 1999. Od svoje ustanovitve se podjetje kontinuirano razvija in s tem obstoječim in bodočim kupcem zagotavlja kakovost in visok standard storitev. Podjetje ima večletne izkušnje z mehansko obdelavo na področju industrije visokotlačnih čistilcev, toplotne tehnike, strojev in naprav elektro-gospodinjske tehnike ter avtomobilske industrije.


Linkicon Več


Members4Members

Verlag Dashöfer, d.o.o. Založba Verlag Dashöfer, d.o.o. nudi vsem članom Slovensko-nemške gospodarske zbornice 20 % popust ob naročilu katerega koli izdelka iz njihove ponudbe.

Prav tako vam priznajo 20 % popust na posamezno kotizacijo za vsa izobraževanja, objavljena na njihovi spletni strani (popusti se med seboj seštevajo).


Linkicon Več

Vse ponudbe 

Zbornična revija Ambition

Ambition V aktualni izdaji revije Ambition na temo inovativnost lahko preberete:  
  • intervju z inovatorjem Petrom Florjančičem,
  • inovativno zgodbo Steklarne Hrastnik,
  • zanimiva prispevka Clausa Wallensteina (MAN Truck & Bus Slovenija) in Gregorja Bombeka (odelo Slovenija) in mnogo več!
Želite tudi vi prejemati našo dvojezično revijo AMBITION? Naročite jo lahko tukaj.

Želite, da se oglas vašega podjetja pojavi v naslednji izdaji? Kontaktirajte nas.Najdite se na fotografijah z naših dogodkov!

Ples nemškega gospodarstva 2018Mitgliederversammlung der AHK Slowenien
Industrija 4.0: obisk strokovne gospodarske delegacije v AugsburguGeschäftsreise: Energieeffizienz und erneuerbare Energien
AHK goes Regional: Strip's d.o.o.Digital Legal Day
Galerija 

Zahvaljujemo se našim premium partnerjem:Uredniški odbor


Anja Slekovec

Komunikacije in marketing


 Pošljite sporočilo
Slovensko-nemška gospodarska zbornica
Poljanski nasip 6
1000 Ljubljana
Slovenija


 01 252 88 60
ahk@ahkslo.si