V kolikor tega sporočila ne vidite pravilno, prosim kliknite tukaj.

E-novičnik | 13.11.2019

NOVO: Izobraževanje “Strokovnjak za industrijo 4.0“

Vir: Pixabay/geralt
V prvi polovici leta 2019 Slovensko-nemška gospodarska zbornica (AHK Slovenija) v svoj izobraževalni program vpeljuje licencirano izobraževanje, kot ga v Sloveniji še ni bilo - intenzivno usposabljanje “Strokovnjak za industrijo 4.0“. Izkoristite edinstveno priložnost za usposabljanje vaših strokovnih sodelavcev na temo industrije 4.0, ki temelji na praksi in izkušnjah iz Nemčije. Pripravite svoje podjetje za digitalno prihodnost dovolj zgodaj in mu s tem omogočite trajen uspeh. Za izobraževanja lahko pridobite tudi sredstva s strani Slovenskega podjetniškega sklada (SPS).

Linkicon Več

Vir:
Stanje industrije 4.0 v slovenskih podjetjih 

Digitalizacija in z njo povezana avtomatizacija povzročata radikalne spremembe po vsem svetu. Kakšno je stanje digitalizacije in industrije 4.0 v slovenskih podjetjih? Zadnja anketa Slovensko-nemške gospodarske zbornice je pokazala, da se premalo podjetij zaveda pomena merjenja izvajanja strategije na področju industrije 4.0.

Linkicon  Več
Vir: Pixabay/Rabenspiegel
Slovensko-nemški gospodarski odnosi rekordni v letu 2018

Nemčija je za Slovenijo najpomembnejša gospodarska partnerica. Leto 2018 je bilo zelo uspešno za obe državi in blagovna mednjava med obema državama je po prvih ocenah presegla 11 milijard evrov. Kljub rahlemu upadu gospodarske rasti, so pretirani strahovi odveč.

Linkicon  Več
Vir: Siliko d.o.o.
Obiskali smo podjetje Siliko d.o.o. 

V sredo, 13. februarja 2019, smo v sklopu prireditve AHK Goes Regional skupaj s 25 predstavniki članskih podjetij obiskali člansko podjetje Siliko d.o.o. na Vrhniki. Obisk podjetja je vključeval vodeni ogled njihovega razvojnega centra, laboratorija, orodjarne in dela proizvodnje. Ogled nam je omogočil edinstven vpogled v delovanje tega inovativnega družinskega podjetja. 

Linkicon  Več
Vse novice


Aktualne prireditve

14.-15.03.2019 | Konferenca
Konferenca WCM (World Class Manufacturing)
25.03.2019 | Člani
Letna skupščina članov Slovensko-nemške gospodarske zbornice
28.03.2019 | Poslovni kontakti
Individualni poslovni posvet: Celje
10.04.2019 | Industrija 4.0
Dan slovensko-nemškega gospodarstva 2019
24.-26.04.2019 | Delegacija
Strokovno na pot: "Bio in wellness"
Vse prireditve


Spoznajte naše nove člane!

Sadjevpisarni.si s svojimi storitvami poskrbi, da bodo vaši zaposleni vedno imeli na voljo zalogo sadja, ki s svojimi vitamini, minerali in vlakninami prispeva k boljšemu počutju in produktivnosti ter zvišuje delovno učinkovitost. Vključite sadje v promocijo zdravja v vašem podjetju in vašim zaposlenim pomagajte pri spopadanju z vsakodnevnimi izzivi na delovnem mestu. Sadjevpisarni.si svoje stranke prepriča s kakovostjo, svežino, okoljsko ozaveščenostjo in z veliko mero prijaznosti.

Linkicon Več


NOVO: pravni e-novičnik

Pravni e-novičnik Pravni e-novičnik je projekt Slovensko-nemške gospodarske zbornice in članskih odvetniških pisarn, s katerim želimo predvsem nemškim podjetjem omogočiti podrobnejši vpogled v slovenski pravni prostor in njegovo lažje razumevanje.

  Prva številka Linkicon 

Linkicon  Prijava na pravni e-novičnik

Ste članska odvetniška pisarna in bi želeli sodelovati pri naslednji številki? Kontaktirajte nas.Najdite se na fotografijah z naših dogodkov!

AHK Goes Regional: Siliko d.o.o.Mitgliederversammlung der AHK Slowenien
Smart fruštek: Delo 4.0Digital Legal Day
Novoletni sprejem 2019Digital Legal Day
Galerija

Zahvaljujemo se našim premium partnerjem:Uredniški odbor


Anja Slekovec

Komunikacije in marketing


 Pošljite sporočilo

V kolikor ne želite več prejemati e-novičnika, se lahko tukaj odjavite.
Slovensko-nemška gospodarska zbornica
Poljanski nasip 6
1000 Ljubljana
Slovenija


01 252 88 60
ahk@ahkslo.si